Božićni kolači – Mojih 5 omiljenih

Blagdani se bliže i svi znamo kako pripreme treba odraditi na vrijeme. Koliko puta vam se desilo da kasno počnete da pripremate kolače za Božić i morate sve da obavljate na brzinu. Ove godine nemojte dozoliti da se to desi. I mi smo spremni na vrijeme, stoga odlučili smo da Vam predstavimo 5 nama omiljenih božićnih kolača. Božićni kolači je veoma širok termin, ali uglavnom smo se trudili da skupimo tradicionalne recepte koji su ujedno i veoma ukusni. Krenimo onda.

 

Božićni Kolači:

5. Bademasti KolačićiBožićni kolači

Božićni kolači koji su kod nas zauzeli peto mjesto su Bademasti kolačići. Ovi kolači su, kako autor kaže, nekada se spremali samo za vrijeme božićnih blagdana, ali su zbog svoje jednostavne pripreme i količine slatkog zadovoljstva koje donose izborili svoje mjesto i u svakodnevnoj pripremi. Meki su, prhki, aromatični, puni okusa badema i korice naranče.

4. Trokutići sa Lješnjacima

Božićni kolači

Na četvrtom mjestu naših omiljenih božićnih kolača nalaze se ukusni trokutići. Čokolada i lješnjaci su svima omiljena kombinacija, ali kada se od tih “osnovnih” sastojaka naprave božićni kolači zvani trokutići sa lješnjacima e onda ste u velikoj “nevolji”. Autorica recepta obećava da ćete nakon što ih spremite jednom, zasigurno ponovo potražiti ovaj recept. Detaljan recept sa slikama svih faza pripreme pogledajte na linku.

3. Čokoladne kocke “Fantazija”
Božićni kolači

Bez svega se može, kako ono kažu, ali blagdani bez čokolade?? To jošuvijek nismo nigdje vidjeli. Čokoladne kocke sa ovim privlačnim imenom “fantazija” će Vam učiniti božić i pravljenje božićnih kolača zabavnim.

2. Božićni Panj
božićni kolači

Na drugom mjestu naših omiljenih blagdanskih poslastica nalazi se “Božićni Panj”. Kolači su naravno neizostavan dio blagdana svugdje u svijetu ali božićni panj je ono po čemu se kod mnogih Božić razlikuje od ostalih praznika. Odabrali smo za vas ovaj sočan, lijep i čokoladni rolat koji je, pored svega ostaloga, jednostavan i za napraviti.

  1. Božićna torta od oraha
    božićni kolači

Za prvo mjesto smo izabrali ne tako klasičan i tradiocionalan kolač, odlučili smo da božićnim kolačima pridodamo i jednu tortu – čudno jel tako =). Svi vole da eksperimentiraju pa tako i autor ovog recepta. Na jednom mjestu našli su se svi ukusi koji će većinu Vas podsjetiti na Božić i djetinjstvo: cimet, kličići, naranča i karamela. Sve u jednom naizgled običnom dezertu koji je ujedno i sočan, iako možda na osnovu sastojaka se čini da je suh. Definitivno predlažemo da probate i ovu tortu pored ostalih kolača koje smo odabrali za Vas.

Ukoliko ste ipak za zdraviju verziju božićnih kolača preporučujemo Vam da pogledate OVAJ POST koji smo napisali prije a u kojem smo na jednom mjestu sakupili čak deset božićnih kolača sa zdravim sastojcima, dakle zdravlje na prvom mjestu.

Eto tako, blagdani su iza ćoška, recepti su na broju. Ovi božićni kolači Vas neće iznevjeriti, budite bez brige =)